| İletişim | Künye | Arşiv/ Arama |
Kırkağaç'ta, 'Hanımeli Çarşısı' açıldı
Kırkağaç'ta, 'Hanımeli Çarşısı' açıldı
Kırkağaç Belediyesi'nin, 28 hanımın müracaat ettiği "Hanımeli Çarşısı" projesi hayata geçirildi.
Hanımların yaptığı el emeği göz nuru ürünlerin sergilenip satışının gerçekleştirileceği Hanımeli Çarşısı, Manisa Milletvekilleri Recai Berber ve Sakine Öz, Kırkağaç Kaymakam Vekili ve Soma Kaymakamı Abdülkadir Karataş, Kırkağaç Belediye Başkanı Yaşar İsmail Gedüz, CHP İl Başkanı H. Cahit Kaplan, İlçe Başkanı Özcan Kaçar, AK Parti İlçe Ömer Öztürk, MHP İlçe Başkanı Vedat Terdi ve vatandaşların katıldığı törenle hizmete açıldı.

Şehir merkezindeki Belediyeye ait otoparkın altındaki işyerlerinde yeni açılan çarşı için düzenleme yapıldı. Kırkağaç Belediyesi tarafından hazırlanan stantlarda, hanımların evlerinde yaptıkları el emeği göz nuru ürünlerin teşhir ve satışı gerçekleştirilecek.

"Hanımeli Çarşısı" açılış töreninde konuşan Belediye Başkanı Y. İsmail Gedüz, "Rutin belediye hizmetlerinin yanı sıra ilçemizde yaşayan esnafımızın, insanlarımızın önünü açmak, bayanlarımıza iş imkanı sağlamak, onların refah seviyesini yükseltmek, huzur içinde yaşam sürmelerine imkan tanımak da bizim görevimizdir. Biz bu amaçla son yıllarda çeşitli fuarlara katılarak hem ilçemizin adını duyurduk, hem de ilçede yetişen değerlerin tanıtılmasını sağladık. Burada Kırkağaç'ta yaşayan hanımlarımızın evlerinde yaptıkları el emeği göz nuru ürünlerini satarak, ev ekonomilerine katkı sağlamaları için böyle bir çalışmayı başlattık. Bugün de açılışını yapıyoruz. Burada stant açan hanım kardeşlerime hayırlı işler diliyorum" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Hanımeli Çarşısı'nın açılış kurdelesi protokol tarafından kesilirken, stantların gezen Milletvekilleri Öz ve Berber ile Kaymakam Karataş'a, Belediye Başkanı Gedüz tarafından hediyeler verildi.

Kırkağaç Hanımeli Çarşısı için Belediye Sosyal Hizmetler Müdürlüğüne müracaat eden 28 hanım için yaptırılan stantlar için aylık kura çekildiği, her ay hanımların başka bir stantta ürünlerini sergileyeceği ve evde üretilen ürünlerin satışlarına vergi uygulanmaması için haftada 3 gün dönüşümlü olarak sergilerin açılacağı belirtildi.

Kategori : Yerel Yönetim
Tarih : 2/12/2013 01:10
Hit : 3207




Kizilay Web Banner 950X100

DİĞER HABERLER



YAZARLAR
Arif ALTUNBAŞArif ALTUNBAŞ
Yozlaşmak, yabancılaşmak, Yahudileşmek
Fatih KÖSEFatih KÖSE
Kim Kurban?
Kadir KESKİNKadir KESKİN
Bilmiyorsak, Bilgi Üretmiyorsak, Dünyanın Öbür Tarafın...
Önder GüzelarslanÖnder GÜZELARSLAN
KULA, HER KULA NASİP OLMAZ KULA
Anket :




E-Bülten :

Manisahaber.COM etkinlikleri ve yeniliklerden haberdar olmak için E-Listemize üye olun !


İstatistik :

Online
: 1175

E-Üye
: 1071

Haber
: 3796

Sayfa Yükleme
: 0.02 sn

İlk Yayın Tarihi
: 03.01.2000

Y U K A R I