| İletişim | Künye | Arşiv/ Arama |
Kırkağaç Kavununun Tohumları Toprakla Buluştu
Kırkağaç Kavununun Tohumları Toprakla Buluştu
Kendine özgü tadı, kokusu, dokusu ve uzun süre bozulmadan kalabilmesi ile ünlü Kırkağaç Kavununun tohum ekim zamanı geldi.

Kavun tohumları toprakla buluşturulurken, bu yıl yaklaşık 15.000 dekarlık alanda ekim yapılması planlanıyor. Kavun tohumlarını bazı çiftçiler elle ekerken, bazı çiftçiler ise mibzerle ekim yapıyorlar.

Ekim çalışmalarını yerinde incelemek amacıyla 14.05.2020 tarihinde Kırkağaç İlçesi'ne giden Manisa İl Tarım ve Orman Müdürü Metin Öztürk, İl Müdür Yardımcısı Melikşah Taşkın, Kırkağaç İlçe Tarım ve Orman Müdürü Cihan Doğan, Kırkağaç Ziraat Odası Başkanı Emin Özarı ve üreticilerle birlikte kavun tohumu ekimi gerçekleştirdi.

Türkiye'de adıyla sözünü ettiren bir tarım ürünü bulunmaktadır ve bu ürün Kırkağaç Kavunu'dur diyen İl Müdürü Metin Öztürk; "Kırkağaç Kavunu, Kırkağaç-589 ve Kırkağaç-637 adları ile 2008 yılında Coğrafi İşaret Tescil Belgesi alarak yurt içinde tescillenmiş bir kavun çeşidimizdir. İlçemizde 2019 yılında 13.500 dekarlık alanda kavun yetiştiriciliği yapılmış, 40.500 ton ürün elde edilmiştir.  2020 yılı için ise 15.000 dekarlık alanda ekim yapılması öngörülmektedir.

Kırkağaç Kavununun Nisan ayı sonu itibariyle ekimi yapılırken, Ağustos ayının 15'inden sonra da hasatına başlanır. Hasat olgunluğuna ulaşan kavunlar sabah erken saatlerde hasat edilir ve depolanacakları alanlara yorganlara sarılarak götürülür. Kavunun hasatı, taşınması ve depolanması aşamalarının herhangi birinde alacağı küçük darbeler onun depolama süresini olumsuz etkiler. İlçemizde 2011-2012 yıllarında Zafer Kalkınma Ajansı destekli "Doğru Depo Yüksek Kazanç" isimli proje hayata geçirilmiştir. Bu sayede doğru şekilde depolanan kavunlar ertesi yılın Mart ayına kadar dayanabilmektedir.

Bol ve bereketli bir sezon geçirmemizi diliyor, ekim çalışmalarımızın İlçemiz, İlimiz ve Ülkemiz için hayırlı, uğurlu olmasını temenni ediyorum" dedi.




Kategori : Çevre
Tarih : 5/17/2020 14:13
Hit : 973




Kizilay Web Banner 950X100

DİĞER HABERLER



YAZARLAR
Arif ALTUNBAŞArif ALTUNBAŞ
Yozlaşmak, yabancılaşmak, Yahudileşmek
Fatih KÖSEFatih KÖSE
Kim Kurban?
Kadir KESKİNKadir KESKİN
Bilmiyorsak, Bilgi Üretmiyorsak, Dünyanın Öbür Tarafın...
Önder GüzelarslanÖnder GÜZELARSLAN
KULA, HER KULA NASİP OLMAZ KULA
Anket :




E-Bülten :

Manisahaber.COM etkinlikleri ve yeniliklerden haberdar olmak için E-Listemize üye olun !


İstatistik :

Online
: 62

E-Üye
: 1071

Haber
: 3796

Sayfa Yükleme
: 0.02 sn

İlk Yayın Tarihi
: 03.01.2000

Y U K A R I