| İletişim | Künye | Arşiv/ Arama |
ARINÇ, ZEYTİN FESTİVALİNE KATILDI
ARINÇ, ZEYTİN FESTİVALİNE KATILDI
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Manisa'nın Saruhanlı ilçesine bağlı Büyükbelen kasabasında 10'uncusu düzenlenen Zeytin ve Kültür Festivali'ne katıldı.
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Bursa milletvekilliğiyle ilgili esprili bir gönderme yaparak, "Sizler bizi meclis başkanı yaptınız, sizler bizi başbakan yardımcısı yaptınız, sonra da 'çok oldun bilader hadi sen git de başka bir yerde yerine başka kardeşlerin gelsin' dediniz ona da eyvallah. Bakın ben yine Büyükbelen'e geldim" dedi.

Festivale Arınç'ın yanısıra, Manisa Valisi Abdurrahman Savaş, Saruhanlı Kaymakamı Erdoğan Kanyılmaz, Büyükbelen Belediye Başkanı Mehmet Keyik, AK Parti Manisa Milletvekilleri Muzaffer Yurttaş, Selçuk Özdağ, Recai Berber, AK Parti Manisa Büyükşehir Aday Adayı Orkun Şıktaşlı, daire müdürleri ve vatandaşlar katıldı. Mehter Takımı'yla karşılanan Arınç, vatandaşlarla selamlaştıktan sonra tören alanına geldi. Arınç burada yarışmaya katılarak ödül alan zeytinleri inceledi. Törenin açılış konuşmasında kendisinden önce konuşan Büyükbelen Belediye Başkanı Mehmet Keyik'i başarılı bulduğunu ve daha önce yaptığı bir konuşmasında kendisini kıskandığını belirterek, "İnşallah bundan sonraki hayatında da onun tecrübelerinden istifade edeceğiz. Bana burada yaptığı konuşmalar çok iyi hazırlanmış konuşmalardı. Hatta bir defasında biraz da kıskanmıştım kendisinden yazılı konuşma metnini istemiştim" dedi.

BURSA MİLLETVEKİLLİĞİYLE İLGİLİ GÖNDERME


Bursa milletvekili olmasıyla ilgili olarak esprili bir şekilde gönderme yapan Arınç, "Manisalıların siyaseti keskindir. Az aldık çok aldık ama biz Büyükbelen'de her zaman diri olduk. Hamdolsun sizler bizi milletvekili yaptınız. Sizler bizi meclis başkanı yaptınız sizler bizi başbakan yardımcısı yaptınız sonra da çok oldun bilader hadi sen git de başka bir yerde yerine başka kardeşlerin gelsin dediniz ona da eyvallah bakın ben yine Büyükbelen'e geldim" şeklinde konuştu.

"BU BÖLGENİN ŞEHİT VE GAZİLERİ ÇOK"

Askerlik süresinin kısalmasıyla ilgili değerlendirmelerde de bulunan Arınç, "Hayırlı tezkereler, kazasız belasız gitsinler ve dönsünler. Bu bölgenin şehit ve gazileri de çok. Ülkemizi yakıp kavuran terör belasından en çok acıyı çeken ilçelerdeyiz. O kötü terör yıllardır canlarımızı alıyor, yavrularımızı gazi olarak bırakıyor. Sadece asker polis değil, öğretmeninden hakimine, savcısına kadar terör ateşinden çok insanımız yandı. Ama Allah'a hamd olsun, 10 aydan bu yana artık terör saldırmıyor, terör Türkiye'de eylem yapmıyor, şehit cenazeleri karşısında ağlamıyoruz, gözyaşı dökmüyoruz. Annelerin gözyaşları artık sevince döndü. Allah daim etsin. Askere gidecek evladınız varsa bin türlü düşünüyorsunuz. Mayın patlaması, bir karakol saldırısı yüreğinizi ağzınıza getiriyor. Kahraman komutanlarımız cansiperane mücadele ettiler, binlerce insanımız terör belasında vatanımız, bayrağımız, ülkemiz, bağımsızlığımız için canını vermekten çekinmedi. Allah tüm şehitlerimize rahmet etsin, gazilerimiz sağlık ve afiyet versin. İnşallah böyle devam eder, hayırlı bir sonuca ulaşır, askere güle oynaya gider, güle oynaya döneriz inşallah. Cenab-ı Hak onların sevincini bizlere tekrar göstermiş olsun" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Büyükbelen Belediye Başkanı Mehmet Keyik Arınç'a teşekkür plaketi sundu. Ardından Arınç, festival kapsamında düzenlenen Zeytin Teşvik Müsabakası'nda dereceye giren çiftçilere ödüllerini verdi.



Kategori : Kültür Sanat
Tarih : 10/26/2013 21:32
Hit : 2784




Kizilay Web Banner 950X100

DİĞER HABERLER



YAZARLAR
Arif ALTUNBAŞArif ALTUNBAŞ
Yozlaşmak, yabancılaşmak, Yahudileşmek
Fatih KÖSEFatih KÖSE
Kim Kurban?
Kadir KESKİNKadir KESKİN
Bilmiyorsak, Bilgi Üretmiyorsak, Dünyanın Öbür Tarafın...
Önder GüzelarslanÖnder GÜZELARSLAN
KULA, HER KULA NASİP OLMAZ KULA
Anket :




E-Bülten :

Manisahaber.COM etkinlikleri ve yeniliklerden haberdar olmak için E-Listemize üye olun !


İstatistik :

Online
: 1174

E-Üye
: 1071

Haber
: 3796

Sayfa Yükleme
: 0.02 sn

İlk Yayın Tarihi
: 03.01.2000

Y U K A R I