| İletişim | Künye | Arşiv/ Arama |
MHP'DEN DEMOKRATİKLEŞME PAKETİ'NE TEPKİ
MHP'DEN DEMOKRATİKLEŞME PAKETİ'NE TEPKİ
Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Mehmet Ödevli yaptığı basın açıklamasıyla Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan "Demokratikleşme Paketi"ne tepki gösterdi.
MHP İl binasında düzenlenen basın açıklamasına yönetim kurulu üyeleri de katıldı. Açıklanan paketi değerlendiren MHP İl Başkanı Ödevli "Demokrasi, genel anlamıyla vatandaşların devlet politikalarının belirlenmesi eşit hakka sahip olduğu bir yönetim biçimi olarak ifade edilmektedir. Ancak bu sözde paketten bırakın milleti kendi milletvekillerinin bile haberi yoktur. İstişareye dayanmayan ve toplumun hiçbir kesimiyle kucaklayamayan bu sözde paket daha prematüre yani sakat doğmuştur. Türk alfabesinin içerisine sokulmak istenen q, x, w, gibi harflerle cumhuriyetimizin temel değerlerinden olan ana dilde eğitim edeta hançerlenmek istenmeketedir. Seçim sistemi ile ilgili yapılmak istenen değişikliklerle demokrasinin ana ilkeleri olan temsilde adalet ve yönetimde istikrar anlayışı hiç edilmek istenmektedir.PKK uzantısı siyasi partinin şuanda kullandığı eş başkanlık sistemine geçilmek istenmektedir. Bu durum demokrasiyi araç olarak gören zihniyetin traji komik bir yansımasıdır. 'Türküm, doğruyum, çalışkanım' diyerek başlayan 'varlığım Türk varlığına armağan olsun. Ne mutlu Türküm' diyerek biten milli kimlik ve benliğimizi ifade eden Gazi Mustafa Kemal Paşa ve silah arkadaşları olmak üzere topyeküm bir mücadele vererek Anadolu'yu son yurt edinmememize vesile olan ecdadımızın manevi şahsiyetleri zedelenmek istenmektedir" şeklinde konuştu.
 
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İl Başkanı Mehmet Ödevli Demokratikleşme Paketi ile ilgili, "Türkiye Cumhuriyeti'nin milletiyle bölünmez bütünlüğü dinamitlenerek, milli ve üniter yapımızın parçalanma amacıyla adi ve sinsi bir plan uygulamaya geçirilmeye çalışılmaktadır" dedi.
 
Ödevli konuşmasının devamında şu ifadeleri kullandı: "Başörtüsü ile ilgili düzenleme yapılarak her zaman olduğu gibi yine bu konu önümüzde yaklaşan yerel seçimlerde Türk Milletinin manevi doğrularıyla oynamak istendiği siyasi rant malzemesi yapılmak istenmektedir. Roman kardeşlerimizle ilgili olarak da sanki onlar bu milletin bir parçası değilmiş gibi etnik temelde bölücülük liginin şampiyonluğu hedeflenmek istenmektedir. Türkiye Cumhuriyeti'nin milletiyle bölünmez bütünlüğü dinamitlenerek, milli ve üniter yapımızın parçalanma amacıyla adi ve sinsi bir plan uygulamaya geçirilmeye çalışılmaktadır. Ancak Milliyetçi Hareket Partisi ve büyük Türk Milleti oynamak istenen bu rezaletin farkındadır."

Kategori : Siyaset
Tarih : 10/4/2013 08:11
Hit : 1626




Kizilay Web Banner 950X100

DİĞER HABERLER



YAZARLAR
Arif ALTUNBAŞArif ALTUNBAŞ
Yozlaşmak, yabancılaşmak, Yahudileşmek
Fatih KÖSEFatih KÖSE
Kim Kurban?
Kadir KESKİNKadir KESKİN
Bilmiyorsak, Bilgi Üretmiyorsak, Dünyanın Öbür Tarafın...
Önder GüzelarslanÖnder GÜZELARSLAN
KULA, HER KULA NASİP OLMAZ KULA
Anket :




E-Bülten :

Manisahaber.COM etkinlikleri ve yeniliklerden haberdar olmak için E-Listemize üye olun !


İstatistik :

Online
: 265

E-Üye
: 1071

Haber
: 3796

Sayfa Yükleme
: 0.01 sn

İlk Yayın Tarihi
: 03.01.2000

Y U K A R I