| İletişim | Künye | Arşiv/ Arama |
VEKİL AYDEMİR'DEN HEMŞİRELERE KARANFİLLİ KUTLAMA
VEKİL AYDEMİR'DEN HEMŞİRELERE KARANFİLLİ KUTLAMA
AK Parti Manisa Milletvekili Uğur Aydemir Hemşireler Haftası dolayısı ile Soma Devlet Hastanesi'ni ziyaret ederek, hemşirelerle bir araya gelerek sorunlarını dinledi.
Ziyarete Aydemir'in yanı sıra Soma Belediye Başkanı Hasan Ergene, AK Parti İlçe Başkanı Mehmet Ali Özkan, Sağlık Grup Başkanı Mustafa Babacan, İl Genel Meclis üyeleri ve partililer katıldı. Hastane yönetimi Milletvekili ve beraberindekileri kapıda karşıladı.

Hastane toplantı odasında Soma Devlet Hastanesi hemşireleriyle bir araya gelen Aydemir, ilk olarak tek tek hemşireler haftalarını kutlayarak karanfil takdim etti. Aydemir, "Hemşirelik güzelliğinin yanı sıra çok özveri, sabır ve güler yüzlü olarak gerektiren bir meslek. Sizler zor olan bu mesleği çok güzel bir hale getiriyorsunuz. Bu önemli hizmetinizden dolayı hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum" dedi.

HEMŞİRELER HAKLARINI İSTEDİ

Soma Devlet Hastanesi'nde görev yapan hemşireler ise, aldıkları maaşların yanındaki döner sermayelerin emekliliğe yansıtılması konusunda bir çalışma yapılmasını talep etti. Hemşireler, "Döner sermaye haricinde en düşük memur maaşını şu anda biz alıyoruz. Emekli olduğumuzda bir işçiye göre daha az bir maaş almış olacağız." dedi.

Milletvekili Aydemir ise bu konunun aynı zamanda doktor ve polislerin de sorunu olduğunu belirterek, "İnşallah bunlara ilişkin düzenlemeler yapmak üzere çalışıyoruz. En azından aldığınız maaş kadarı emekliye yansısın istiyoruz. Bunun olabilmesi içinde çalışmalar yapılıyor" dedi.

Özellikle kendisinin acil servislere büyük önem verdiğini kaydeden Aydemir, "Soma'da öğrendiğimiz kadarıyla günde yaklaşık 500 vatandaşımız acil servislere tedaviye gidiyormuş. Aciller hastanelerin aynasıdır. Bunun için buradaki hizmetin çok önemli olduğunu düşünüyoruz. Hemşireler bildiğimiz kadarıyla burada 24 saat çalışıp 3 gün izin yapıyorlar. Bunun değiştirilmesi gerekli. Hiç kimse 24 saat boyunca görev yapamaz. Bir de burası hayat kurtaran yerler olunca bu çok önemli hale geliyor. Bu sistemi imkan dahilinde değiştirilmesi gerek" diye konuştu.

Kategori : Sağlık
Tarih : 5/11/2013 03:33
Hit : 1303




Kizilay Web Banner 950X100

DİĞER HABERLER



YAZARLAR
Arif ALTUNBAŞArif ALTUNBAŞ
Yozlaşmak, yabancılaşmak, Yahudileşmek
Fatih KÖSEFatih KÖSE
Kim Kurban?
Kadir KESKİNKadir KESKİN
Bilmiyorsak, Bilgi Üretmiyorsak, Dünyanın Öbür Tarafın...
Önder GüzelarslanÖnder GÜZELARSLAN
KULA, HER KULA NASİP OLMAZ KULA
Anket :




E-Bülten :

Manisahaber.COM etkinlikleri ve yeniliklerden haberdar olmak için E-Listemize üye olun !


İstatistik :

Online
: 856

E-Üye
: 1071

Haber
: 3796

Sayfa Yükleme
: 0.02 sn

İlk Yayın Tarihi
: 03.01.2000

Y U K A R I